Biotop aktivitet - Fælder

Fælder lavet af syltetøjsglas

Vi har valgt at lave lave en aktivitet der består af, at lave en fælder ved hjælp af et syltetøjsglas. Dette er en aktivitet vi lavede ude i biotopen, men den vil også kunne laves i en have eller andre steder udendørs. Aktiviteten består af at man gravet et hul i jorden så glasset kan komme derned. Hullet skal være så dybt, at kanten af glasset passer med jordoverfladen. Dette vil gøre at de små dyr der går henover vil falde ned i glasset. Da denne aktivitet ikke kræver mere end et glas og skovl kan alle være med. 


Når fælden har stået i omkring to dage, vil der være forskellige dyr i glasset. Dette giver børnene rig mulighed for, at sammenligne samt klassificere de fundne dyr. For at kunne sammenligne samt kategorisere dyrene, kræver det en reference da man ellers ikke ved hvad man skal kigge efter af kendetegn (Ejbye - Ernst & Stokholm, 2015, s. 201-203). Men dette vil kunne afhjælpes af en bestemmelsesdug, hvor børnene vil kunne sammenligne de fundne dyr med dem på dugen. 

Kategoriseringen af dyrene vil også styrke det kognitive element i naturdannelsen, da dette vil give børnene en større forståelse for arter og særlige karakteristika ved disse (Hartmeyer & Præstholm, 2021, s. 24-25).


 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

udviklingsprojekt, del 1

Dyrhold - opgave A

Dyrehold - Opgave D og E